El Blog

Calendario

<<   August 2006  >>
SMTWTFS
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   

Categorías

Sindicación

Alojado en
ZoomBlog

Hi ha tantes coses a dir

Por Carles Terès Bellès - August 2nd, 2006, 13:15, Categoría: Family matters

(Text llegit al funeral del pare)

Hi ha tantes coses a dir.

Hi ha, per exemple, la teua manera de riure, que vas mantenir fins el final.
Hi ha les teues mans, sàvies, peludes, molt càlides i protectores. Fa anys que havien perdut l"habilitat de l"esmolet, però retingueren sempre aquella escalfor del pare.
I el clot aquell a la galta, i les dents indestrucibles dels Terès, i el teu front tan ample.

Hi ha també, és clar, els records de l"ombra de la malaltia sobre el teu ànim. Aquelles nits on calia no fer soroll per no estroncar-te el descans. El mal humor inevitable.

Em ve al cap una imatge de quan era un xiquet de tretze anys. En una conversa sobre els pares, un amic –en Quique Orta– va i diu "el padre de Carles sí que es fuerte. Podría con un toro". Jo vaig inflar-me d"orgull i no vaig gosar dir res d"aquella malaltia estranya que m"havieu dit que paties.
Ara veig que en Quique tenia raó. Pocs haurien resistit tot el que tu has aguantat. Tu i la mare, sempre fent-te costat.

Feia vint anys que la malaltia t"anava paralitzant més i més. Però dels primers vint del vostre matrimoni, tu i la mare en vau treure bon profit. Vau crear una família feliç sense tenir pràcticament res més que les vostres mans i el vostre amor. Quan l"esclerosi va decidir-se a actuar, ja tenieu els fills criats i preparats per a la vida.

Encara que sembli estrany, la maleïda malaltia també ens ha ajudat. Ens ha fet més forts per afrontar les coses que el viure ens va portant.

Hi ha, com he dit, moltes, moltíssimes coses més.
Per això som aquí, per agrair-te-les.
Adéu papa.
Algunes fotos del pare

Permalink :: Comentar | Referencias (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com